VERSCHILLENDE HAKSELTECHNIEKEN

FBC houtversnipperaars

Het bedrijf FBC heeft zijn productielocatie in de stad Maniago in Italie. Deze stad is bekend vanwege de productie van staal dat wordt gebruikt om er messen en scharen van te maken, die wereldwijd worden geëxporteerd.

Vanuit deze expertise is het bedrijf FBC ontstaan in 1992, sinds deze tijd bouwen ze diverse hakselaars die aangedreven zijn op aftakas, benzine- of Electro motor.

Het bedrijf produceert de machines geheel in eigen beheer waarbij kwaliteit in een hoog vaandel staat. De machines zijn zoals u mag verwachten voorzien van een CE certificaat en 2 jaar fabrieksgarantie (bij particulier gebruik).

 

Bio chipper

De bio chippers van FBC zijn voorzien van een unieke hakseltrommel met messen en klepels waardoor deze machine naast takken ook overweg kan met groene gewassen. De hakseltrommel is niet alleen voorzien van een mes met tegenmes, maar heeft achter de messenschijf ook klepels gemonteerd zitten. Deze verkleinen het materiaal en geven het extra snelheid zodat het gewas snel afgevoerd wordt.

De hakselmessen en invoertrechter zorgen voor een intrekkende werking van het gewas zodat het gewas makkelijk ingevoerd kan worden. De snippers van de FBC bio chippers zijn van een erg mooie consistente afmeting en zijn erg goed te gebruiken als bodembedekker, als brandstof voor de kachel.

 

Bio hakselaar

De Bio hakselaars van FBC zijn voorzien van een unieke hakseltrommel met klepels en messen. De biohakselaar is een echt alleskunner en heeft geen enkel probleem om groenafval te verwerken. Zelfs producten zonder structuur kan deze machine verwerken zoals bijv. snoeiafval, blad en andere groene materialen.

De machine is voorzien van een brede hakseltrommel met maar liefst 30 cm invoerbreedte. Hierdoor zijn zijtakken en meerdere takken tegelijk geen probleem voor deze machine. De hydraulisch aangedreven invoerrol zorgt voor een mooie gelijkmatige invoer van het gewas .

De snippers van de FBC biochippers zijn iets fijner en iets minder consistent dan de snippers van de chipper met als voordeel dat deze snippers sneller composteren!

 

Aan deze uitleg zijn geen rechten te ontlenen.