UITLEG VERSCHILLENDE TYPE BEZEMSOORTEN

Voor het onderhoud van kunstgras en tennisvelden leveren we diverse typen driehoeksbezems welke inzetbaar zijn voor het dagelijkse onderhoud van uw veld/baan.  Onderstaand de uitleg van de bezem en zijn toepassing:


De blauwe driehoeksbezem (voetbal)

De meest universele bezem is de blauwe driehoeksbezem. Dit type bezem is geschikt voor bijna elk soort kunstgras, in het bijzonder voor voetbalvelden. Deze bezem heeft een zogenaamde holle bezetting waardoor hij nooit infill (zand, rubber) meenemt, zelfs niet onder natte omstandigheden. Het is een stugge bezem met borstelharen van 12,5 cm die het zand of rubber diep loshalen, verdelen en voorkomen dat er op de mat alg en mosvorming kan onststaan.

 

De gele driehoeksbezem (voetbal)

De gele driehoeksbezem is geschikt voor de nieuwe generatie kunstgrasvelden met korte vezelharen (< 50 mm). Deze gele bezem is minder agressief dan bovenstaande blauwe bezem maar heeft eveneens een holle bezetting waardoor hij nooit infill (zand, rubber) meeneemt. De bezem zorgt voor een verdeling van de infill en voorkomt dat er op de mat alg en mosvorming kan onststaan.

 

Gele driehoeksbezem (tennis, korfbal en hockey)

De derde driehoeksbezem is speciaal voor met zand ingestrooide velden, zoals tennisbanen, korfbal- en hockeyvelden. Deze bezem is vrijwel identiek aan bovengenoemde gele bezem maar heeft meerdere dunnen haren en een minder holle bezetting zodat deze geschikt is voor zand. Bij een zandingestrooid veld gaat het vooral om de zandverdeling en deze bewerking is minder agressief dan bovenstaande bewerkingen.

Bij tennisbanen met keramisch zand zetten we vaak naast de gele ook een blauwe bezem bij om alg en mos tegen te gaan ( bijv. 1 x per 4 weken mee vegen )

 

Rubberinsleepmat

Voor al deze bezems geldt dat er nagesleept moet worden met een rubberinsleepmat om de veegsporen weer weg te werken.

 

Onze bezems zijn ontwikkeld vanuit de praktijk en we geven u graag advies omtrent het onderhoud van uw baan.